Γιατί παχαίνουμε; Τι είναι οι θερμίδες ;

Ίσως η λέξη παχυσαρκία από μόνη της να μη μάς φοβίζει, αλλά είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι σήμερα θεωρείται αρρώστια και πολλοί κίνδυνοι προκύπτουν απ' αυτή. Ευτυχώς η μόδα, η αισθητική και η ιατρική, μάς έχουν επιρρεάσει για μια υγιεινή διατροφή αλλά τότε γιατί παχαίνουμε;

Η σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή : παχαίνουμε γιατί τρώμε πολύ, πολύ περισσότερο απ΄ όσο το σώμα μας χρειάζεται!

Η ενέργεια που το σώμα μας χρησιμοποιεί προέρχεται από την τροφή και αυτή ακριβώς την ενέργεια είναι που μετράμε με τις θερμίδες. Ότι και να κάνουμε στην καθημερινότητά μας απαιτεί ενέργεια (ακόμα και στον ύπνο μας) και το σώμα μας, με μοχλό πίεσης την πείνα, μας ενημερώνει ότι χρειάζεται ενέργεια και τότε τρώμε. Η ποσότητα της απαιτούμενης τροφής είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο ανάλογως αν είναι άντρας ή γυναίκα, αν είναι ψηλός ή όχι κ.τ.λ.

Το λάθος μας είναι ότι τις περισσότερες φορές, όπως αναφέραμε και πριν, τρώμε πολύ περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται το σώμα μας με αποτέλεσμα η επιπλέον τροφή να μένει με τη μορφή λίπους και τα κιλά μας να πάρουν την ανηφόρα! Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μάθουμε ποιο είναι το ιδανικό μας βάρος και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε καθημερινά έτσι ώστε και να χάσουμε τα περιττά κιλά αλλά και να διατηρήσουμε αυτό το ιδανικό βάρος για μια ζωή. (προσοχή σε δίαιτες που σας υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε 1-2 εβδομάδες καθώς δίαιτα δε σημαίνει να χάσουμε για λίγο καιρό κάποια κιλά, σκοπός μας είναι να χάσουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος)

.:: Copyright © 2024 www.diet4all.gr - all rights reserved ::.

.:: Όροι χρήσης ιστοσελίδας και δήλωση προστασίας ιδ. απορρήτου :: Επικοινωνήστε μαζί μας ::.